Energie
CCEM este specializată în dezvoltarea proiectelor de investiții pentru producția de energie electrică și/sau termică din surse convenționale, regenerabile și alternative.
Experiența noastră acoperă și sistemele eficiente de distribuție și transport a energiei electrice și/sau termice, asigurând o alimentare fiabilă cu energie pentru comunități și industrii.
În baza unui angajament asumat pentru sustenabilitate, promovăm și implementăm tehnologii verzi, contribuind, pentru generațiile viitoare, la adoptarea soluțiilor energetice curate pentru protejarea mediului înconjurător.
În plus, suntem preocupați de optimizarea eficienței energetice în clădirile industriale și procesele tehnologice, încurajând reducerea costurilor și minimizarea amprentei lor de carbon.
Vă invităm în această călătorie pentru identificarea unor soluții energetice responsabile pentru:
- Modernizarea/retehnologizarea sistemelor existente:
- de producere a energiei electrice și/sau termice (CTE, CET, CT, CNE – partea clasică):
- sisteme mecanice și tehnologice
- sisteme electrice, de automatizare și control
- sisteme auxiliare (ex. alimentare cu combustibil și utilități, gestionarea deșeurilor industriale, circuite de răcire, gestionarea apelor uzate și a nămolului, gestionarea clădirilor industriale, etc.)
- de rețele electrice și termice pentru consum propriu tehnologic;
- de distribuție și transport energie electrică:
- JT, MT aeriene și subterane; LEA de ÎT și extra-ÎT
- Stații de transport, de distribuție, de conexiune și de transformare
- Sisteme I&C și SCADA
- de producere a energiei electrice și/sau termice (CTE, CET, CT, CNE – partea clasică):
- Implementarea tehnologiilor energetice noi și flexibile (ex. CCTG, CCTG-în cogenerare, HP, trigenerare, ORC pentru recuperarea eficientă a căldurii reziduale, valorificarea deșeurilor, resurse energetice secundare, etc.); și a sistemelor de măsurare inteligentă a electricității și căldurii;
- Reducerea emisiilor poluante din industria energetică (ex. arzătoare cu NOx redus, desulfurare, electrofiltre, evacuarea în șlam dens a cenușii și zgurii, etc.) și a emisiilor de GES în toate industriile (ex. CCUS);
- Planificarea și proiectarea mix-ului energetic optim pentru tranziția energetică prin intermediul centralelor producătoare de energie electrică și/sau termică bazate pe surse solare, eoliene, geotermale, biomasă și/sau hidrogen;
- Stocarea energiei (ex. baterii, stocare termică, mecanică, hidro cu acumulare prin pompaj, hidrogen);
- Adoptarea conceptului de generare distribuită – producția descentralizată/distribuită de energie sau producerea la fața locului (OSG).